Mi Tres Torres i Clínica de Ponent han signat un acord amb Ita, especialistes en salut mental per posar en marxa de manera conjunta un nou Servei de Psiquiatria i Psicologia. La signatura ha tingut lloc a les oficines de la Clínica Mi Tres Torres amb la presència de Gaby Masfurroll Cortada, Conseller Delegat de Mi Tres Torres, Clara Parés, directora de Clínica de Ponent i Jaume Raventós, conseller delegat d’Ita.
 
L’objectiu del nou servei que s’oferirà en les dues clíniques, dirigit a infants, joves i adults, és oferir un abordatge especialitzat en diferents trastorns, treballant de manera multidisciplinària i coordinats amb altres especialitats: neurologia o endocrinologia tant a Barcelona com a Lleida, i pediatria a Lleida. “L’objectiu d’aquest nou servei és obtenir un alt grau de satisfacció i confiança per part de pacients, familiars i prescriptors”, afirma Gaby Masfurroll Cortada, Conseller Delegat de Clínica de Mi Tres Torres.
 
Ita compta amb una xarxa de recursos assistencials amb més de 20 anys d’experiència en el tractament de trastorns en salut mental i està formada per 32 centres ubicats per tot Espanya. La companyia està especialitzada en trastorns alimentaris, trastorns de personalitat, de conducta, addiccions (drogues, joc, comportamentals, noves tecnologies i patologia dual) i en la psiquiatria en general.
 
Entre els serveis que s’ofereixen, el de neuropsicologia neix de la demanda creixent procedent de les famílies i de la comunitat educativa de la detecció de diverses dificultats cognitives. Aquestes dificultats, necessiten d’una avalució minuciosa per valorar diagnòstics com trastorns de l’aprenentatge (TDAH, dislèxia, discalcúlia), trastorns de l’espectre autista, síndrome alcohòlica fetal o demències. Dins d’aquest servei, s’oferiran exploracions neuropsicològiques i assessorament familiar.
 
El servei de psicoteràpia està orientat a promoure el canvi en situacions en què hi hagi un problema de salut mental, senzillament dificultats que afecten el benestar de les persones. Com en tot procés de canvi, el primer pas consisteix en l’elaboració d’un adequat diagnòstic que permeti seleccionar les tècniques de tractament més adequades. Un cop detectat el problema concret i traçat un pla adequat de tractament, l’equip de psicoterapeutes condueix el procés de canvi mitjançant diferents modalitats (individual, familiar, de parella). En aquest cas, s’ofereix la visita diagnòstica i d’orientació de tractament, sessions de psicoteràpia ambulatòria individual i sessions de psicoteràpia familiar.
 
Jaume Raventós, conseller delegat de Ita afirma que “estem molt contents d’aquest acord amb dos hospitals com Mi Tres Torres i Clínica de Ponent; aquesta col·laboració ens permetrà oferir de manera conjunta tractaments especialitzats en salut mental “.